MASSAGE

En massageterapeutisk behandling innebär en reduktion av spänning i kroppens muskler och genom att hudens beröring blir vi även lugnare till sinnet. Då huden berörs frigörs vissa hormoner såsom endorfin och oxytocin medan stresshormonerna hämmas. Vi känner oss avslappnade och behagliga till mods efter en behandling.

De behandlingsmetoder vi använder för att kunna möta patienternas olika behov är: Svensk klassisk massage, Bindvävsmassage, Avancerad muskulering, Strain and counterstrain, Revolving (Deep tissue massage), Laserbehandlingar.

Har du jobbat mycket och känner dig stel?

Under perioder av mycket arbete och kanske lite stress på det, så är det lätt att bli stel i rygg och axlar. Massage kan då ge en bra uppmjukning, och bättre cirkulation, som gör att det känns bättre.
Massage gör dig också lugnare och mer avslappnad, och det är kanske precis vad du behöver?

Göteborgsvarvet med pigga ben
Tränat lite för mycket och känner av en skada?

Det är lätt att känna av någon skada när du tränar lite mer än vanligt. Har du en muskulär skada/känning så kan massage i kombination med laserbehandling vara bra. Bland annat ”Gubbavader” och ”löparknä” brukar vi lyckas bra med, utan att lova något…

 

Har du tränat mycket och behöver återhämtning?

Vissa tränar väldigt mycket och behöver ofta massage, som Mustafa Mohamed på bilden. Han är hos oss 1-2 gånger per vecka, men han tränar också mer än de flesta andra… Hur mycket tränar du? Behöver du också ta hand om dina muskler?

Fredrik Weidestam Ljunggren

är utbildad massageterapeut, bindvävsmassör vid Axelsons Gymnastiska Institut, och har även gått vidareutbildning på I.M.C i Malmö och läst ortopedisk medicin.

Läs mer om Fredrik

Margareta Hultman

är utbildad massageterapeut från Axelsons Gymnastiska Institut, 1995. Startade PSIM 2004, och har arbetat som massör och idrottspsykologisk rådgivare här på Skatås sedan dess.

Läs mer om Margareta