Idrottspsykologi

En idrottskarriär består av många faser och även om det till mestadels flyter på och känns kul och resultaten kommer som du vill, så kan det under vissa perioder kännas tuffare. Idrottspsykologisk rådgivning kan hjälpa dig att få ut din fulla kapacitet och underlätta en karriärövergång eller om du skulle drabbas av en skada. Det kan var god idé att ha en mental rådgivare under din idrottskarriärs alla olika faser.

Prestera på topp


Prestera som bäst när det gäller som mest är något alla elitidrottare vill. Men när pressen känns för stor eller resultaten inte kommer, då kan det kännas tungt och jobbigt istället. Vi går igenom din situation, din målsättning och hur du kan arbeta med fokus, medveten närvaro, ditt inre samtal och feedback för att med glädje nå dina mål!

Karriärövergång


En karriärövergång kan gå lätt men det kan även vara en period där självförtroendet och motivationen sviktar. Kanske i samband med klubbyte, flytt eller från junior till senior. Det kan vara som att det som var bra förut inte räcker. Det kan vara svårt att ha tålamod och hitta rätt i träning och upplägg, som gör att just du hittar ditt rätta för att nå ditt bästa. Då kan det vara bra att skapa en utvecklingsplan för att förbättra självförtroendet, motivationen, självprat och förhållningssättet till din satsning. Det är viktigt att bygga en stabil grund med rätt personer runt dig.


Det finns elitidrottare som har förmånen att kunna fortsätta sin elitkarriär under lång tid. Att bilda familj och samtidigt klara balansen med att även vara den förälder man vill är inte alltid lätt. Men om du väl får en bra balans kan det vara nog så bra för ditt idrottande – du får ett nytt perspektiv på vad som är allra viktigast. Du har en annan betydligt större uppgift utöver idrotten, som ofta gör det ännu lite roligare och lättare att hitta glädjen och prestationen när du tävlar.

Rehabilitering

Under en rehabiliterings-period kan det flyta på och gå bra men ofta hamnar man i någon period när det känns tufft. Det är bra att redan tidigt vara klar över rehabiliterings-processen och att känna tillit till den. Det påverkar rehabiliterings-tiden och hur du mår under rehabiliteringen positivt. Det kan också vara bra att jobba mentalt med avspänning, målsättning och målbilder. Avspänning och meditationsträning sänker din grund-anspänning i kroppen och ökar möjligheten till positiva tankar, vilket är gynnsamt för läkningen av skadan. Jag har även ett samarbete med IFK Kliniken rehab i Göteborg.

Emma Green


är en framgångsrik höjdhoppare med EM- och VM-medaljer samt OS-finaler. Hon har nu avslutat sin karriär som innehöll många fantastiska prestationer och framgångsrika perioder men också motgångar i form skadeproblem och annat som hör livet till.

Emma beskriver vårt samarbete:

”Margareta har varit ett fantastiskt stöd genom min karriär.
Hon har gett mig redskapen för att känna glädje i mina prestationer.
Hon har fått mig trygg i att vara mer jag, att lita på
att mitt sätt är bäst för mig.”

– Citat, Emma Green

Vill du veta mer

om hur vi kan arbeta tillsammans, så skicka mig gärna ett mejl .

Varmt Välkommen!
Margareta


BOKA TID: GÖTEBORG – ONLINE – ZÜRICH
Sports & Performance Psychology
Swedish Sports Massage
Yoga

PSIM Studio:
webshop