MASSAGE OCH LASER

Massage innebär en reduktion av spänning i kroppens muskler och genom att hudens beröring blir vi även lugnare till sinnet. Då huden berörs frigörs vissa hormoner som ger dig både lugn och energi medan stresshormonerna hämmas. Du känner dig avslappnad och behaglig till mods efter en behandling. Många idrottare tar massage för snabbare återhämtning, rehabilitering och i skadeförebyggande syfte. Laserbehanlingen ger både smärtlindring och har en antiinflammatorisk effekt, vilket kan korta rehabiliteringstiden vid skada samt lindra besvär vid artros.

Har du jobbat mycket och känner dig stel

som under perioder av mycket arbete och kanske lite stress på det. Då  är det lätt att bli stel i rygg och axlar. Massage kan då ge en bra uppmjukning, och bättre cirkulation, som gör att det känns bättre. Massage gör dig också lugnare och mer avslappnad. Laserbehandling jobbar på djupet och stimulerar självläkningsprocessen genom att tillföra ljusenergi till cellerna (synligt infrarött ljus) och ger även en smärtlindrande effekt.
Kanske är det här precis vad du behöver?

Tränat lite för mycket

då är det lätt att känna av någon skada. Har du en muskulär skada/känning så kan massage i kombination med laserbehandling vara bra. Bland annat ”Gubbavader” och ”löparknä” brukar jag lyckas bra med, utan att lova något…

Har du tränat väldigt mycket men ändå lagom 

då kan du behöva massage för återhämtningens skull. Mustafa “Musse” Mohamed till exempel, långdistanslöpare med EM-medaljer samt flera VM- och OS-finaler. Musse beskriver vårt samarbete med några ord:

”PSIM har under lång tid varit en betydande del i min löpkarriär.
Bra idrottsmassage för att förebygga skador och främja återhämtningen mellan tuffa träningspass. Det finns alltid en flexibilitet för att möta olika behov.”

Citat – Mustafa ”Musse” Mohamed,

Behandlingsmetoder

De behandlingsmetoder vi använder för att kunna möta patienternas olika behov är: Svensk klassisk massage, Triggerpunktsbehandling, Bindvävsmassage, Avancerad muskulering, Strain and counterstrain, Revolving (Deep tissue massage), Laserbehandlingar. Laserbehandling är effektivt vid skadeproblematik och kan med fördel andvändas vid vehandling av exempelvis hälsenebesvär, artros, stukningar och inflammationer. Här kan du läsa mer om laserbehanlingar och hur det egentligen fungerar ==> Optilaser.se

Presentkort

kan du köpa genom att mejla margareta.hultman@psim.se med uppgifter om vem du vill ge en gåva och vad du vill ge. Vi postar presentkortet eller så kan du hämta det i receptionen på Skatås men var gärna ute i god tid så vi hinner ordna med det hela.

Massageterapeut:

Margareta Hultman

jag är utbildad massageterapeut, vid Axelsons Gymnastiska Institut, och har även gått vidareutbildning på i revolving, och fibromassage. Vill du kontakta mig så skicka gärna ett mejl, margareta.hultman@psim.se.

Välkomna!
Margareta